Atingerea

Altfel - Nimic altceva decât un loc altfel, într-o lume în care anormalul ia locul normalului din ce în ce mai mult.

Minciuna și al ei impact

Minciuna a avut întotdeauna un impact devastator asupra mea, pentru că m-a făcut să îmi pun întrebări cu privire la realitate. Oricât de percepție ar fie ea, realitatea, mie tot îmi vine greu să înțeleg de ce oamenii preferă minciuna în locul adevărului, țesând adevărate pânze de păianjăn în care apoi singuri se încurcă.

Multă vreme am fost supărată pe cei ce mint, doar ca să înțeleg într-un târziu că a minți este un comportament ca multe altele și că pot învăța câte ceva din el.

Privesc mult mai detașat situațiile în care sunt mințită, îmi dau seama de orice minciună aproape instantaneu, dar minciuna altora mă ajută să evoluez.

Mai jos am înșirat câteva dintre gândurile mele despre minciună. Minciuna produce stări, iar eu mă agâț de cuvânt ca să descriu impactul pe care minciuna îl poate avea, asupra celui mințit:

Minciuna este un afront adus inteligenței oamenilor.

Cei ce mint își dezvăluie minciuna mult mai repede decât îți poți imagina. O fac nu doar prin gestică, ci și prin mici acțiuni pe care nu le realizează, dar pe care le efectuează permament.

Să nu ai niciodată încredere în cel ce te-a mințit o dată pentru că cu siguranță fapta sa se va repeta.

Să nu te superi pe mincinoșii patologici, căci la ei nu este despre intenție, ci despre inconștiență. Nu poți fi conștient și în același timp să alegi să minți continuu.

Cel ce te minte nu te iubește. Dacă te-ar iubi, știind că minciuna te rănește mai tare decât un cuțit înfipt în rană, nu ar mai putea-o face niciodată.

Nu te lăsa înfrânt de minciună. Oricât te doare, înțelege că minciuna nu este despre tine, ci despre persoana ce te minte.

Când cineva te minte și simți că te scufunzi în nisipurile mișcătoare ale neputinței tale, respiră adânc și aruncă bagajul suferinței provocate de minciună din al tău univers. Știu că poți. Si tu știi asta.

Nimeni, niciodată, nu merită să fie mințit.

Minciuna este cea mai mare pedeapsă pe care un om o poate primi.

Cei ce mint și spun că mint de frica repercusiunilor, mint de cele mai multe ori și când spun asta.

Să nu crezi niciodată un mincinos care spune că a mințit, dar acum nu mai minte. Nici nu este greu să îți dai seama de ce.

Ca să minți și să nu te dai de gol ai nevoie de multă inteligență. Dar dacă ai avea-o, cel mai probabil, nu ai mai minți defel.

Când ești mințit și suferi, caută să fii recunoscător mincinoșilor din viața ta. Datorită lor ai învățat să vezi lumina în întuneric, nu, nu lumina din întunericul lor, căci aceea nu există, lumina din întunericul tău creat de ei. Ai învățat să supraviețuiești traumei produse de minciuna din viața ta și astăzi ești mult mai puternic decât ieri.

Cei ce mint sunt oameni slabi. Oamenii puternici nu au nevoie să mintă. Ei vor avea mereu curajul să își asume faptele.

Un om ce a trecut prin greutăți nu va minți, pentru că știe ce e greu, știe ce e durerea și va face tot posibilul să nu o cauzeze nici măcar dușmanului său.


Mai presus de orice în viața mea prețuiesc adevărul.

Am scris aceste câteva cuvinte despre minciună, pentru că scrisul îmi este salvare și mă ajută să trec prin aceste momente dificile cauzate de minciuna celor pe care îi iubesc. Fiecare rând este un mic pansament pentru rănile sufletești produse de minciunile din viața mea. Scriind adevărul despre minciună, mă vindec. Procesul este anevois, dar ce proces nu este?

Și nu, nu mă mint că voi reuși să trec peste drama minciunii din viața mea, dar adevărul este că o voi face!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Inainte de a posta orice comentariu va rugam cititi politica noastra de protectie a datelor cu caracter personal