Atingerea

Altfel - Nimic altceva decât un loc altfel, într-o lume în care anormalul ia locul normalului din ce în ce mai mult.

Despre cei ce nu răspund la mesaje

Pentru că mie mi se pare o lipsă de respect să nu răspunzi cuiva la un mesaj, fie și pentru a-i spune: te rog nu mă mai deranja; nu mai reveni decât într-o sută de ani și pentru că aș vrea să alung din minte acest gând al lipsei totale de respect, am încercat să înțeleg ce anume îi poate face pe oameni să îți ignore cu totul mesajele și cum să procedez ca să nu mă mai afecteze atât de tare acest fapt.

Dar să vedem care ar putea fi motivele, nu cele invocate, că pe acelea le știu deja, ci cele reale, din spatele acestui mod de acțiune al unor personaje din ale noastre vieți.

Trăim în era tehnologiei. Purtăm cu noi telefoanele permanent și aproape că nu mai putem avea o conversație decentă pentru că le verificăm din minut în minut.

Și totuși, adesea, unele persoane aleg să ne ignore întru totul, să nu ne răspundă la mesaje cu ore, cu zile, cu săptămâni sau niciodată, lăsându-ne debusolați și cu impresia că, fie le-am făcut cel mai mare rău de pe pământ, fie suntem practic neimportanți, inexistenți, invizibili pentru ei.

De ce aleg oamenii să nu răspundă la mesaje sau emailuri

 • Sunt prea ocupați;
 • Nu au chef să îți citească mesajul;
 • Nu știu ce să îți răspundă sau li se pare că le ia prea mult timp să o facă;
 • Nu prea dau 2 bani pe tine;
 • Te ignoră;
 • Poate sunt supărați că i-ai ignorat la rândul tău cândva;
 • Sunt uituci;
 • Nu le place să scrie;
 • Suferă de anxietate sau depresie;
 • Vor să câștige o poziție de putere în fața ta;
 • Sunt leneși;
 • Nu sunt interesați;
 • Nu au chef de tine;
 • Pur și simplu nu vor să le mai scrii.

Cum să procedezi atunci când mesajele tale sunt ignorate

Oricare ar fi motivul, înainte de a da vina pe tine că ești prea insistent, că nu ești bun de nimic, că poate ai greșit când le-ai scris ceva, înțelege că poți să fii și ultimul om de pe pământ și tot meriți un simplu răspuns.

Încearcă să îți găsești altă ocupație si încetează să îi mai presezi. Caută de scrie altora, care te respectă suficient încât să îți răspundă la mesaj fie și cu 2 cuvinte –Nu deranja. Măcar într-o astfel de situație știi cum stă treaba.

Acum, se întâmplă la oricine să ignore un mesaj și acea persoană nu trebuie acuzată, căci ar fi nedrept. Poate e chiar foarte ocupată, bolnavă, poate doarme, poate nu aude, poate chiar nu verifica telefonul din 5 în 5 minute sau nici măcar din oră în oră, poate e în ședință sau de ce nu, poate face dragoste.

Însă dacă ignorarea mesajelor tale devine un modus operandi pentru anumite persoane, trebuie să te abții să le mai deranjezi. Nu trebuie să le condamni, nu trebuie să le înțelegi motivele și în nici un caz să faci ca ele, ci să te pui la o distanță sigură pentru tine și sentimentele tale, de ele.

Cu toții au probleme și de asemenea cu toții au momente când nu pot răspunde la mesaje. Dar ce poate fi atât de greu să informezi că ești ocupat și că răspunzi când ai timp? A face asta denota că respecți persoana ce ți-a scris.

Cred că mulți dintre cei care aleg să nu răspundă la mesaje nici măcar nu realizeză câtă durere cauzează celui ce le-a scris. Mai ales dacă relația este destul de apropiată, cel ce le scrie nu mai înțelege nimic, nu știe ce se întâmplă și care este motivul pentru care nu merită nici un- ok.  

Reține, însă, că dacă îi conștientizezi asupra acestui fapt și ei continuă să nu-ți răspundă este evident că nu le pasă de tine. Dar nu este vina ta. Nu te mai acuza pe nedrept! Mergi înainte cu capul sus căci mai bine duci o viața în liniște decât în așteptare fără sfârșit. Sună imposibil nu-i așa? Dar te asigur că este posibil.

Nu ai cum să mai ai încredere în persoana care nu îți răspunde. Poate aveai ceva important de zis sau voiai ajutor și ea îți răspunde într-o săptămână când ai și uitat ce ai vrut să spui atunci sau vei fi rezolvat ce aveai de rezolvat demult, poate ești în nevoie și te simți aruncat în iureșul vieții fără a avea nici un cuvânt bun de care să te agăți, poate vrei să vezi dacă e bine, și îți faci un milion de griji până ce ea catadicsește să îți răspundă. În orice situație te-ai găsi, lanțul încrederii este frânt și, dacă mă întrebi pe mine, este imposibil de reconstruit.

Cum să procedezi ca să nu intrii în categoria celor care nu răspund la mesaje

Pot spune doar că am învățat ceva de la cei ce nu răspund la mesaje și anume să răspund de îndată ce primesc un mesaj. Și pentru asta le sunt recunoscătoare. Poate înainte nu răspundeam imediat, nerealizând cât de tare îi poate afecta pe ceilalți acest lucru, fie personal, fie prin prisma afacerii pe care o conduc sau din care fac parte, dacă este vorba de un mesaj de business.

Oricât de ocupat ai fi, răspunde la email sau la mesaje. Cât de scurt posibil. Chiar și cu un OK, doar cât să știe persoana ce ți-a scris că pentru tine există, contează  și nu este invizibilă.

Nimeni în lume nu merită să fie tratat cu spatele. Toți merită să fie văzuți și auziți și nu când are chef cineva de ei, ci totdeauna.

Dacă primești multe emailuri poți trimite un răspuns automat. Ce te costă?

Dacă nu mai vrei să comunici cu cineva, anunță clar, nu lăsa o relație, fie ea și în scris, suspendată în aer.

Ce să faci când te îngrijorezi că nu primești un răspuns

 • Ai încredere că nu e vina ta. Și dacă ar fi sau dacă ai greșit, meriți un mesaj cu explicații și nu să fii ignorat.
 • Dacă nu ai primit un răspuns înseamnă că așa trebuie să fie. Nu mai căuta să înțelegi. Nu totul trebuie înțeles.
 • Nu mai rumina asupra lipsei răspunsului. Caută să fii ocupat. Așteptarea nu va face acea persoană să îți scrie mai repede sau vreodată.
 • Persoanele care nu răspund, spiritual vorbind au vibrația joasă. Tu nu vrei să o cobori pe a ta, îngrijorându-te și acuzându-te pe tine sau pe ei. Ia lucrurile așa cum sunt, zâmbește și scrie altcuiva care îți răspunde.
 • Nu fă ca ei niciodată. Și vorbesc foarte serios. Răspunde mereu la mesajele tale și bucură-te autentic de răspunsurile pe care le primești de la cei care te prețuiesc cu adevărat. Nu crede că ți se cuvin. Fii recunoscător.

Nu aș fi scris acest articol dacă lipsa de răspuns la unele dintre mesajele mele de suflet nu m-ar fi durut debilitant de tare.

M-am acuzat de nenumărate ori, fie că le-am greșit acelor persoane, fie că sunt prea sensibilă.

Am încercat să le arăt unor astfel de persoane că ar fi bine să țină cont și de sentimentele altora, am încercat să nu mă mai las afectată și nu în ultimul rând am încercat să nu fac niciodată ca ele.

Cu greu am reușit asta, dar am reușit. Nu mă mai gândesc acum la lipsa de respect a celor care nu răspund sau la zeci de moduri în care le-aș fi putut greși. Mă gândesc că pentru a conștientiza importanța celui de lângă tine e nevoie de maturitate, iar ea apare cu timpul. Și în același timp am înțeles că este nevoie de o mare doză de imaturitate pentru a-i ignora conștient pe semenii tăi.

Vindecarea rănilor generate de factori externi se face doar conștientizând că oamenii sunt diferiți și asemănători în același timp, acceptându-i și iubindu-i exact așa cum sunt, fără a mai vrea explicații și detașându-ne, în același timp, de distructive comportamente care rănesc.

Doar astfel putem merge mai departe senini și încrezători. Viața este mult prea scurtă pentru a ne îngrijora inutil.

Așa că, vorba tricoului- Do not Worry for Things that you Cannot Control.

Referințe:

Psychology of not Responding to Texts

What to do when People don t Reply to your Messages

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Inainte de a posta orice comentariu va rugam cititi politica noastra de protectie a datelor cu caracter personal